Zorgen over toename aantal overvallen Rotterdam

Aboutaleb praat over veiligheid in- en om het huis op een paar honderd meter van de gelijktijdige woningoverval. Foto: Paul Abdoel

De Rotterdamse gemeenteraad maakt zich zorgen over het toenemende aantal overvallen op woningen van de laatste weken. Preciese cijfers zijn nog niet bekend, maar de politie bevestigt de stijging.

Peter van Heemst van de Partij van de Arbeid heeft inmiddels vragen gesteld aan burgemeester Aboutaleb. Leefbaar Rotterdam houdt sinds begin dit jaar zelf een lijst bij met alle gemelde overvallen.

“In januari is volgens onze gegevens één woning in Rotterdam overvallen”, zegt raadslid Robert Simons, “in februari ligt dat aantal nu al op vijf. Ik maak me grote zorgen”. De trend is opvallend omdat het aantal overvallen de laatste jaren juist is teruggedrongen en daders steeds vaker worden gepakt. Op woensdagavond is er in het deelgemeentekantoor aan de Herenwaard een informatieavond gehouden over de vele overvallen van de laatste tijd. Terwijl burgemeester Aboutaleb sprak, werd er bij wijze van spreken om de hoek een brute overval gepleegd op een 68-jarige man in zijn eigen huis.

Extra maatregelen
De politie komt waarschijnlijk volgende week dinsdag met een extra pakket maatregelen om het aantal overvallen tegen te gaan. Daarnaast organiseert Aboutaleb bijeenkomsten om met name ouderen goed voor te lichten.

Chat openen