Zoon vast voor dood moeder aan de Schuilingsoord

De politie heeft maandag 29 juli een 51-jarige Rotterdammer aangehouden. De man wordt ervan verdacht eind vorig jaar zijn 79-jarige moeder in een verzorgingstehuis om het leven te hebben gebracht.

Op 13 december vorig jaar werd in verzorgingstehuis Schuilburgh in IJsselmonde het levenloze lichaam aangetroffen van de bejaarde vrouw. Omdat de omstandigheden omtrent haar overlijden verdacht waren, besloot de politie een nader onderzoek in te stellen. De resultaten van dat onderzoek leidden in de richting van de aangehouden zoon van het slachtoffer. Volgens bekenden van het slachtoffer had de zoon zijn moeder al een aantal keren met de dood bedreigd.

Over de details van de zaak kon de politie niet direct meer vertellen. Ook justitie is erg terughoudend met informatie. Een woordvoerster wilde wel kwijt dat de man in beperking zit, wat inhoudt dat hij geen contact met de buitenwereld mag hebben, uitgezonderd zijn advocaat.

Dat de man pas een halfjaar na het overlijden van zijn moeder werd opgepakt komt volgens het Openbaar Ministerie doordat het een ingewikkeld en lastig onderzoek was. Zo leverde sectie op het lichaam van de vrouw geen eenduidige uitslag op.


Chat openen