Zes hartpatiënten overgeplaatst naar Maasstad ziekenhuis

De plotselinge overplaatsing van zes hartpatiënten van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse naar het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam heeft nogal wat impact.

Dat vertelt de echtgenote van één van de hartpatiënten voor de microfoon van Radio Rijnmond. “Dat was even heftig eigenlijk, je krijgt ineens de mededeling dat je moet verhuizen.”

De patiënten kregen te horen dat de afdeling per direct dicht moest en dat ze dezelfde dag overgeplaatst zouden worden naar het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. De echtgenote vermeldt erbij dat de verhuizing prima is geregeld: “Het is allemaal keurig netjes geregeld, met ambulances erop en eraan.”

Het Ruwaard heeft niet helder gecommuniceerd richting patiënten waarom een sluiting van de hartafdeling noodzakelijk is. Volgens de echtgenote van de hartpatiënt zat het ziekenhuis daarmee in de maag: “Het waarom hebben ze niet letterlijk gezegd. Ze hebben gezegd dat het om een voorval van een paar jaar terug ging.”

Overigens vinden hartpatiënt en echtgenote het heel vervelend voor het verplegend personeel van het Ruwaard: “Van ons geen weerklank. In het Ruwaard hebben ze hun uiterste best gedaan om mijn man te helpen en wij hebben niets vervelends meegemaakt.”

Het Maasstad Ziekenhuis laat weten zo goed mogelijk voor de hartpatiënten van het Ruwaard te zorgen. “De overdracht vindt in goed overleg met de cardiologen van het Ruwaard plaats”, licht Johan Dorresteijn van het Maasstad Ziekenhuis toe.


Chat openen