Woonbron gaat reorganiseren

Woonbron werkt aan een plan voor een reorganisatie. De woningcorporatie gaat mogelijk vestigingen samenvoegen. De plannen, die over drie maanden klaar zijn, hebben ook wellicht gevolgen voor het personeel.

Woonbron loopt vooruit op plannen van het Rijk, waarmee wordt bepaald dat de woningcorporaties vanaf 2014 de huurtoeslag moeten betalen. Die wordt nu nog betaald door het Rijk. Dat kost de corporatie minimaal 10 miljoen en maximaal 14 miljoen euro.

Het bedrijf wil efficiënter werken om dat bedrag te kunnen ophoesten. Kleine vestigingen worden wellicht samengevoegd tot vestigingen die minimaal tienduizend woningen beheren.

Banen
Daarnaast sluit Woonbron niet uit dat de reorganisatie ten koste gaat van banen. De woningcorporatie, met onder meer vestigingen in Rotterdam en Dordrecht, hoopt dat banenverlies op te vangen via natuurlijk verloop.

De plannen hebben, volgens Woonbron, niets te maken met eerdere investeringen van de woningcorporatie in het voormalige stoomschip de SS Rotterdam. Die is ondergebracht in een aparte bv.

Bron: Rijnmond.nl

Chat openen