Woonbron: bijna 2000 woningen in IJsselmonde straks op stadswarmtenet

woningen in IJsselmonde op stadswarmtenet
Tussen 2020 en 2025 zal woningcorporatie Woonbron bijna 2.000 bestaande woningen in de wijk IJsselmonde in Rotterdam-Zuid aansluiten op het stadswarmtenet van Nuon. Een belangrijke stap in de richting van een aardgasvrij IJsselmonde.


Op 18 april 2019 ondertekenen Woonbron en Nuon deze unieke overeenkomst in bijzijn van een afvaardiging van de gemeente Rotterdam, de centrale bewonersraad van Woonbron en bewonerscommissies uit IJsselmonde.

Restwarmte
De stadsverwarming voor de woningen wordt geleverd vanuit de afvalverbranding AVR in Rozenburg, en voor een kleiner deel is het industriële restwarmte van Shell. De aansluiting op stadswarmte van de circa 2000 woningen zorgt op termijn voor een CO2-besparing die gelijkstaat aan die van 15.500 m2 zonnepanelen. De jaarlijkse uitstoot van broeikasgassen vermindert met 2.065 ton CO2.

Complexen
De volgende complexen zullen worden aangesloten op het stadswarmtenet: Heindijk, Wilbertoord, Groene Tuin, Beverburgh, Herenwaard, Schuilburgh en het Tuynenburg flat. Er zijn nog besprekingen gaande met de VvE’s van de volgende complexen: Spuikreek, Dadeltuin en Veenoord.

Chat openen