Winkeliers Keizerswaard naar de rechter

Veel lege parkeervakken na invoering betaald parkeren Keizerswaard. Foto: IJsselmondeNieuws.nl

Winkeliers in IJsselmonde stappen naar de rechter tegen de invoering van betaald parkeren rondom winkelcentrum Keizerswaard. Dat zegt de voorzitter van de winkeliersvereniging.

De middenstanders zijn bang dat de hogere parkeerkosten de klanten wegjaagt. Want het winkelend publiek wijkt uit naar andere deelgemeenten of zelfs naar Barendrecht, zeggen de middenstanders in Keizerswaard.

Vanaf de bekendmaking is er veel over gepraat, maar waarschijnlijk is het bij de middenstanders niet doorgedrongen dat het zo’n grote impact zou hebben. Heel veel parkeerplekken blijven nu leeg omdat bezoekers het niet als prettig ervaren om constant op hun horloge te moeten kijken. Het kost namelijk € 0.50 per 19 minuten parkeren. Ga maar eens naar de kapper of naar het nieuwe beautycenter, je bent al gauw rond de 1,50 a 2 euro extra kwijt. Iets wat voorheen gratis was!

Er zijn veel winkelstrips in de omgeving van Keizerswaard, de supermarkten hebben het daar al merkbaar drukker. Bij de Spinozaweg en Prinsenplein heb je blauwe zones, waar je een beperkte tijd gratis kan parkeren. Dit zouden ze ook bij Keizerswaard moeten invoeren als ze het winkelend publiek willen blijven houden.

Reageren op de invoering van betaald parkeren bij winkelcentrum Keizerswaard kan op www.stopbetaaldparkeren.nl

Chat openen