Wie maakt een mooi gevelgedicht voor flats aan de Emelissedijk?

gevelgedicht voor flats aan de Emelissedijk
De drie zijgevels van de flats aan de Emelissedijk worden dit najaar verfraaid met mooie muurschilderingen. De stichting “de Zoek naar Schittering” is op zoek naar bewoners uit Hordijkerveld die een mooi gevelgedicht kunnen verzinnen.

Kunstenaar Ricardo van Zwol ontwerpt de muurschilderingen op basis van deze ideeën en gedichten van de bewoners. Hij ontwierp veel muurschilderingen in bijvoorbeeld Lombardijen en Hordijkerveld, maar ook de fraaie muurschilderingen onder De Van Brienenoordbrug.


Van de drie flats wordt één gevelgedicht geschilderd van een bewoner uit Hordijkerveld. Het tweede gevelgedicht wordt geschreven door de dichter Joz Knoop uit IJsselmonde. Bewoners van Hordijkerveld kunnen de stichting ook tippen welk gedicht zij mooi vinden voor het derde gevelgedicht.

Tot 18 oktober 2020 kunnen dichters in Hordijkerveld hun ideeën, thema’s en eigen poëzie mailen naar mijntip@gevelgedicht.nl of per post aan st. de Zoek naar Schittering, Jan Sonjéstraat 19-b, 3021 TT Rotterdam.

Workshop poëzie TIP

Voor jongeren van 12 tot 18 jaar is er een poëzie workshop. Nabil Thkidousset en Jeffrey de Ruijter geven je alle tools om jouw eigen (gevel)gedicht te schrijven.
Datum en tijd: dinsdag 6 oktober, 16-18 uur
Lokatie: Huis van de Wijk / De Dijk van Pit010, Susannedijk 153
Aanmelden is hiervoor wel verplicht, via: workshop@gevelgedicht.nl
Vermeld: workshop 6/10 met je naam en telefoonnummer.

Chat openen