Wethouder Kurvers in gesprek met bewoners Kastelenbuurt Beverwaard

Wethouder Kurvers in gesprek met bewoners Kastelenbuurt Beverwaard
Zaterdag was er een bijeenkomst in het Huis van de Wijk ‘De Focus’ in Beverwaard, bewoners konden aan wethouder Bas Kurvers vragen stellen over de asbestproblematiek in hun wijk de Kastelenbuurt.


Duidelijk is dat bewoners van de Kastelenbuurt in Beverwaard het vooral financieel zeer zwaar inzien. Veel bewoners hebben hun huis jaren geleden gekocht van de woningcorporatie waar zij het van huurden, niet wetende dat er ooit een asbestverbod zou komen.

Het verwijderen van asbest kan duizenden euro’s per woning gaan kosten, maar dat geld hebben de meeste bewoners niet. Op de Facebook pagina ‘Kastelenbuurt‘ valt te lezen dat er huishoudens zijn die het per maand met minder dan 100 euro moeten doen. Die kunnen dat nooit betalen en krijgen ook geen lening van de bank.

Wethouder Kurvers over het asbestverbod dat in 2024 ingaat: “We zijn nu aan het inventariseren wat landelijke wetgeving betekent voor de bewoners.” Het is de taak van Rotterdam om de boodschap naar Den Haag te brengen dat de asbestwetgeving een enorm impact zal hebben.

Kurvers gaat in april met een voorstel naar de gemeenteraad om een asbestloket op te zetten waar bewoners met al hun vragen terecht kunnen. Ook moet er een asbestfonds komen om deze mensen te helpen, aldus de wethouder.

Chat openen