Wéér poging tot overval buschauffeur in IJsselmonde


Woensdag 1 februari probeerde een jongen een buschauffeur geld afhandig te maken, dit keer op de Spinozaweg ter hoogte van Station Lombardijen.

Woensdag rond 18.15 uur was de buschauffeur bezig met zijn laatste ritje in bus 76. Met nog 9 passagiers was de bus op weg van de Spinozaweg naar Zuidplein. Bij Station Lombardijen zette de chauffeur de bus aan de kant en hield de deuren even open om wat frisse lucht binnen te laten.

De bestuurder zag dat er drie jongens op het bankje zaten. Plotseling stond een van de jongens op en liep naar de chauffeur en vroeg om zijn geld. Het leek erop dat hij iets in zijn hand had wat mogelijk een wapen was. De twee keken elkaar aan waarna de jongen de bus ineens weer verliet.


Er werd over en weer nog wat geschreeuwd naar elkaar en de chauffeur wilde uitstappen, maar de jongen nam de benen. De bus is verder gereden en kreeg nog een hard voorwerp tegen het raam gegooid. Het slachtoffer belde onderweg voor hulp. De politie is een onderzoek gestart.

Getuigen gezocht
Wie heeft de drie jongens op het bankje gezien en weet wie het zijn of kan ze beschrijven? Wie heeft er andere informatie over deze poging tot een overval? Bel dan 0900-8844 of Anoniem op 0800-7000.

Chat openen