Week tegen Eenzaamheid. 22 september t/m 1 oktober

Van 22 september tot en met 1 oktober organiseert Coalitie Erbij voor de tweede keer de Week tegen Eenzaamheid. Met de oproep “Versterk je Konvooi” maakt Coalitie Erbij het belang duidelijk van het warme sociale netwerk om ons heen.

Veel mensen verwaarlozen hun netwerk, bouwen het onvoldoende op en onderhouden het niet, met als gevolg dat het Sociaal Konvooi te dun is als het echt nodig wordt. Het zijn vooral werkende mensen van rond de vijftig voor wie dit speelt, maar de opbouw van een Sociaal Konvooi begint al op vroege leeftijd.

De Week tegen Eenzaamheid 2011 bevat verschillende ingrediënten. We zijn druk bezig met het invullen van het programma. Hier kunt u meer informatie vinden over het ‘Symposium: Jongeren en Eenzaamheid’, Battle of Concepts, de Langste Eettafel van Nederland en de vrijwilligersbijeenkomsten. Ook kunt u uw eigen activiteiten aanmelden. Het programma wordt in de loop van de tijd aangevuld, houd deze website dus goed in de gaten.

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid staan de vrijwilligers van Sensoor voor u klaar met de Nationale Eenzaamheidstelefoon via 0900-0767.