Website www.helpmonikavinden.nl stopt

Er zijn heel veel tips en scenario’s binnengekomen, en duizenden mensen bezochten de site. Toch gaat www.helpmonikavinden.nl uit de lucht. Overigens was vanaf de start duidelijk dat de site per 1 november op zwart zou gaan.

Sinds de lancering van de website op 4 september 2012, de geboortedag van Monika, kreeg de politie in totaal 279 reacties. De reacties bestonden uit vragen, tips en scenario’s. Het onderzoeksteam heeft al deze reacties bekeken. Sommige vragen werden meerdere keren gesteld. Ook werden er meerdere dezelfde scenario’s aangedragen. Deze werden samengevoegd en een paar keer per week teruggeplaatst op de website.

TGO-teamleider Dirk Roest: “Alle tips en scenario’s zijn door ons uitvoerig bekeken. He-laas leverde dit voor ons geen nieuwe onderzoeksrichting op. Wij betreuren dit voor de familie en vrienden van Monika Tanova. We zagen de hernieuwde aandacht voor de verdwijning door middel van de website als ultieme mogelijkheid om Monika te vinden. Uiteraard zul-len wij als er ooit weer nieuwe informatie komt weer aan de slag gaan.’’

De website is in totaal door zo’n 24.500 unieke bezoekers bekeken. Roest: “Wij zijn erg verrast door de grote hoeveelheid reacties en bezoekers van de website. Mensen denken serieus met ons mee en er zaten zeker hele goede ideeën tussen. Voor ons als politie is het op deze manier betrekken van burgers bij een politieonderzoek zeker voor herhaling vatbaar.”

De website is nog tot 1 november 2012 te benaderen. Het is alleen niet meer mogelijk om een reactie achter te laten via het tipformulier op de website. Mochten mensen over informatie van belang voor het onderzoek beschikken, dan kunnen zij hun informatie telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op 0900-7000.

Bron: PolitiePersberichten.nl


Chat openen