VVD start petitiewebsite tegen ‘garagetax’

Rotterdammers betalen evenveel rioolheffing voor een garagebox als voor een woonhuis. Een garagebox heeft geen douche of toilet en vaak geen aansluiting op het riool.

Eigenaren betalen dus eigenlijk alleen voor de afvoer van regen. De gemeente Rotterdam rekent hier in 2013 bijna 200 euro voor. Daarom is de website www.geengaragetax.nl geopend. Alle Rotterdammers die rioolbelasting ontvangen voor hun garagebox kunnen hierop een petitie tekenen tegen de onzinnige belasting.

De gemeente Rotterdam stuurt eigenaren van garageboxen met een ander adres dan hun woonhuis sinds vorig jaar een aanslag voor de rioolheffing. De Rotterdammers die deze aanslag op de mat vonden, ontvingen niet alleen de aanslag over 2012, maar ook meteen over 2010 en 2011. Hierdoor moet er zo’n 500 euro afgedragen worden. Daarom worden alle eigenaren van garageboxen opgeroepen om online de petitie tegen deze onzinnige ‘tax’ te tekenen op de speciale website.

De VVD trekt zich het lot van de garageboxeigenaren erg aan. In november vorig jaar dienden de liberalen samen met SP, Leefbaar Rotterdam en ChristenUnie/SGP een motie in om de garagetax van tafel te krijgen. In juli wordt duidelijk of dit ook daadwerkelijk gaat lukken. De petitie moet dit ondersteunen. VVD-raadslid Jan-Willem Verheij: “Hoe meer mensen de petitie tekenen, hoe meer krachtiger onze oproep wordt om de belasting van tafel te krijgen.” Daarnaast heeft de VVD vragen gesteld over het driedubbel opleggen van een aanslag.


Chat openen