Voormalig bouwbedrijf ‘Het Open Venster’ failliet verklaard


Bouwbedrijf Van Deelen, dat verantwoordelijk was voor de nieuwbouw van basisschool het Open Venster in Rotterdam-Lombardijen, is failliet verklaard. Daardoor dreigt de gemeente Rotterdam een claim van zes miljoen euro mis te lopen.

De nieuwbouw van de school zou teveel mankementen vertonen. Mede daardoor zou het project veel vertraging hebben opgelopen. De aannemer zei dat de problemen werden veroorzaakt omdat de gemeente voortdurend wijziging aanbracht in de constructie. Dat was experimenteel met een houten constructie. Van Deelen had in die tak veel ervaring.


In een poging om het werk te behouden sprak directeur Jan Pijl zelfs de commissie Bouwen en Wonen van de gemeenteraad toe. Het mocht niet baten.

Nieuwe aannemer
De gemeente Rotterdam ging op zoek naar een nieuwe aannemer en wilde de extra kosten verhalen op Van Deelen. Dat lijkt na het faillissement een moeilijk verhaal te worden.

Van Deelen zei nadien door de actie van de gemeente Rotterdam veel opdrachtgevers te zijn kwijt geraakt.

Door het faillissement raken 50 werknemers hun baan kwijt. De nieuwbouw van het Open Venster gaat vermoedelijk in 2018 open. Drie jaar later dan gepland.

Bron: Rijnmond.nl

Chat openen