Voorlopig toch geen betaald parkeren bij De Kuip

Betaald parkeren op parkeerterrein De Kuip
Het parkeerterrein bij de Kuip wordt voorlopig toch geen P+R-terrein. Daardoor kunnen automobilisten gratis blijven parkeren bij het stadion van Feyenoord.

Het parkeerterrein bij de Kuip zou worden uitgerust met een automaat en een slagboom, vanaf juli zou er hetzelfde parkeertarief gelden als op de Veranda en de Stadionweg. Automobilisten konden alleen nog gratis parkeren als ze konden aantonen dat ze verder zijn gereisd met het openbaar vervoer.


Een woordvoerder van de gemeente zegt dat de plannen zijn opgeschort. Of er definitief een streep gaat door de P+R is niet duidelijk.

Ondernemers van de Veranda, waar onder bioscoop Pathé en verschillende horeca-ondernemers, waren overvallen door de brief van de gemeente en vreesden een terugloop in klandizie. Ook bewoners van het aangrenzende Sportdorp waren bang voor een toename van parkeerders op zoek naar een gratis plek.

Raadslid Luuk Wilson van Leefbaar Rotterdam vond het een absurde maatregel. Hij zei dat er geen aanleiding voor was en wilde dat het wordt teruggedraaid.

Als het terrein in een later stadium toch een P+R wordt, geldt hetzelfde tarief als in de omliggende wijken, namelijk 1,67 euro per uur. ‘s Nachts is het gratis.

Chat openen