Volg een hulpdierverzorgerscursus op kinderboerderij De Kooi

hulpdierverzorgerscursus op kinderboerderij De Kooi
Bij het houden en verzorgen van dieren op kinderboerderij De Kooi komt veel kijken. Ze hebben natuurlijk dagelijks eten nodig en willen graag een schoon bed. Alle dieren moeten elke ochtend en elke middag worden gevoerd. Daarom verzorgt De Kooi ook dit jaar weer een hulpdierverzorgerscursus.


Bij deze cursus loop je van maandag 25 februari tot en met vrijdag 1 maart van 9.00 uur tot 12.00 uur mee met de verzorgers. Je gaat aan de slag met het voeren en verzorgen van de verschillende diersoorten zoals geiten, koeien, kippen, konijnen, cavia’s en pony’s. Je leert wat de dieren eten en hoeveel.

Je geeft ze een schoon verblijf en ook het uitkrabben van de hoeven van de pony’s hoort erbij. En hoe houd je zo’n dier vast? Hoe zacht zijn die veren van een kip nu eigenlijk?

Op vrijdag wordt de cursus afgesloten met een “examen”. Na het examen is de diploma-uitreiking en daar mogen natuurlijk je papa, mama, verzorgers en/of opa’s en oma’s bij zijn.

Na de cursus is het natuurlijk altijd mogelijk om in je vrije tijd te komen helpen op de boerderij, er is elke dag genoeg te doen!

Zin om mee te doen?
Ben je tussen de 7 en 12 jaar? Meld je dan aan in de kantine of stuur een e-mail. Let op: het aantal plaatsen is beperkt!

Kinderboerderij De Kooi
Maeterlinckweg 85
3076 GA Rotterdam
Tel: 010-4327921
Website: Kinderboerderij De Kooi.nl
E-Mail: kooi@natuurstad.nl

Chat openen