Verdachten fatale schietpartij Bramentuin langer vast

Verdachten fatale schietpartij Bramentuin langer vast
De rechter-commissaris heeft vandaag besloten om de hechtenis van de twee verdachten van de fatale schietpartij aan de Bramentuin met 14 dagen te verlengen. Het tweetal wordt verdacht van moord op de 30-jarige Junny (Johnny) Frans.

Het slachtoffer werd vrijdag 29 mei om 07:00 uur voor zijn woning doodgeschoten. Het tweetal, een 21-jarige man uit Dordrecht en een 20-jarige verdachte uit Capelle aan den IJssel werden na een korte achtervolging aangehouden in de Motorstraat.

Kort na de fatale schietpartij wordt de goudkleurige Volkswagen Transporter, op de kruising Arresleestraat met de Sportlaan, achtergelaten (foto). Beide verdachten stapten daar over in een Renault Megane en vervolgden hun vlucht. De politie heeft vastgesteld dat zowel de goudkleurige Volkswagen Transporter, die na schietpartij aan de Bramentuin wegreed, als de Renault Megane, waarin verdachten bij hun aanhouding reden, zijn gestolen.


In de Renault Megane vond de politie een vuurwapen. Het vuurwapen is voor sporenonderzoek naar het Nederlands Forensische Instituut gebracht. Onderzoek moet uitwijzen of dit het wapen is wat gebruikt is bij de moord.

Getuigenoproep
De politie blijft ondertussen op zoek naar informatie. Heeft u de goudkleurige Volkswagen Transporter of de Renault Megane op hun vlucht gezien? Is u iets opgevallen op de kruising Arresleestraat en de Sportlaan? Waardevolle informatie of sterke vermoedens kunt u strikt vertrouwelijk melden via het Team Criminele Inlichtingen via 079-3458999.

Kijk voor meer informatie hierover op de pagina van Team Criminele Inlichtingen. U kunt uw tips ook kwijt bij Meld Misdaad Anoniem, bel dan met 0800-7000.

Chat openen