Verdachten aangehouden voor mishandeling RET-conducteur

Het team dat onderzoek doet naar de mishandeling van een controleur bij halte Groene Tuin op 30 oktober heeft twee verdachten aangehouden.

Na de mishandeling startte het team direct een onderzoek waarbij onder meer werd gekeken naar camerabeelden. Politiemensen herkenden daarop in ieder geval twee verdachten. Een van de twee, een 16-jarige Rotterdammer, werd woensdag 7 november aangehouden. De aanhouding van de tweede verdachte, een 18-jarige man uit Rotterdam, volgde op vrijdag 9 november.

Lastig vallen
De mannen worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een mishandeling in tramlijn 2 waarbij ter hoogte van tramhalte Groene Tuin een conducteur werd geslagen door drie mannen. De conducteur had die bewuste woensdagavond de mannen herhaaldelijk gevraagd de muziek uit te zetten die zij met hun mobiele telefoons afspeelden. Dit weigerden de mannen en zij begonnen de conducteur lastig te vallen. De conducteur vroeg de trambestuurder de meldkamer van de RET in kennis te stellen en versterking te sturen.

Bij de tramhalte aan de Groene Tuin stapten de drie mannen op de conducteur af en bedreigden hem. Vervolgens sloegen en schopten zij hem. De conducteur liep hierbij een snee boven zijn linkeroog op. De verdachten verlieten na de mishandeling de tram en vluchtten in de richting van het Prinsenplein.

Het onderzoek naar de derde betrokkene wordt voortgezet.


Chat openen