Verdachte moord op ex in Homerusstraat zat in proeftijd na overval

moord op ex in Homerusstraat
De 51-jarige Sterlin S., verdachte van de moord op zijn ex-vrouw in de Homerusstraat in Lombardijen, zat nog in de proeftijd voor een mislukte overval vorig jaar op een supermarkt.


De moord op de 49-jarige vrouw in juli van dit jaar deed de buurt sidderen. De dochter schreeuwde buiten op straat nog om hulp, maar dat mocht niet meer baten. De dochter en vier kleinkinderen waren getuige van de steekpartij die de vrouw het leven kostte. Een zoektocht door de politie leverde die dag niets op, maar de volgende ochtend meldde haar ex-man zich bij de politie.

Sterlin S. werd in oktober vorig jaar veroordeeld tot vijftien maanden cel waarvan negen voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar. Justitie wil nu dat hij de opgelegde voorwaardelijke celstraf van negen maanden, alsnog uitzit.

Waarom de man zijn ex-vrouw heeft omgebracht, wordt waarschijnlijk donderdag duidelijk. Dan dient een pro forma-zitting waarin de resultaten van het onderzoek door het Openbaar Ministerie (OM) bekend worden gemaakt.

Chat openen