Verbetering van inkomsten voor kunstenaars en creatieven

In het kader van een reeks lezingen en workshops over kunst en cultuur organiseert Stichting CO-IJsselmonde op woensdag 27 maart een workshop met als thema “Verbetering van inkomsten voor kunstenaars en creatieven”.

De workshop wordt gegeven door Maaike van Steenis. Zij is trainer en leert kunstenaars en culturele organisaties hoe zij hun inkomsten kunnen vergroten, zodat zij minder afhankelijk zijn van subsidies.

Tijdens deze interactieve lezing wordt ingegaan op de vraag hoe kunstenaars en creatieven ook in deze tijd een goed inkomen kunnen verdienen met het werk dat zij het liefste doen. Andere thema’s zijn: kiezen van een doelgroep, aantrekkelijker maken van het aanbod en meer profijt halen uit bestaande klanten of opdrachtgevers.

Stichting CO-IJsselmonde is opgericht in 2010 om het creatieve klimaat in IJsselmonde te versterken door het zichtbaar maken, promoten en samenbrengen van creatieve ondernemers en organisaties die gevestigd en of actief zijn in de deelgemeente IJsselmonde. De stichting stimuleert de interactie tussen creatieve ondernemers onderling, brengt hen in contact met het lokale en regionale bedrijfsleven en organiseert daartoe inspirerende bijeenkomsten en activiteiten. Onder de leden van CO-IJsselmonde zijn diverse disciplines vertegenwoordigd zoals beeldende kunstenaars, fotografen, vormgevers, ontwerpers, decorbouwers en schrijvers.

De lezingen vinden telkens plaats op de laatste woensdag van de maand om 20.00 u in de raadszaal van het Deelgemeentekantoor aan de Herenwaard 23 in IJsselmonde. De toegang is gratis, maar reserveren is wel noodzakelijk. Dat kan via info@co-ijsselmonde.nl.

Onderwerpen voor de daarop volgende lezingen zijn:
24 april Kunst in de openbare ruimte (Siebe Thissen)
29 mei Fotografie in Rotterdam (Joop de Jong)
26 juni Onderwerp nog onbekend (Herman van Wamelen)


Chat openen