Veel meldingen binnen over stormschade

Hulpdiensten hebben het zondagochtend druk met de najaarsstorm. Ze krijgen veel meldingen binnen over stormschade. Her en der liggen takken en bomen op de weg. Ook worden losse geveldelen gemeld, aldus De Telegraaf

Enkele politiekorpsen waarschuwen op Twitter om niet de weg op te gaan als het niet hoeft. De Veiligheidsregio Rotterdam heeft maar een klein aantal meldingen gekregen, vooral over bomen en takken op de weg, een loshangend scherm en opwaaiende rommel.

De Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij laat weten dat het ook midden op de Noordzee stormt, met windkracht 10. Bij de Kustwacht hadden zich zondagochtend nog geen schepen met problemen gemeld.
Rond 8 uur werd de wind een officiële storm. Toen werd in IJmuiden windkracht 9 gemeten. Ook op de Waddeneilanden waait het behoorlijk.

Storm, windkracht 9 op de schaal van Beaufort, betekent dat de wind gemiddeld over 10 minuten een snelheid bereikt van minstens 75 kilometer per uur. Dan breken takken af en kan schade ontstaan aan daken.


Chat openen