Vanaf 20 april tot zomer 2021 herinrichting van de Olympiaweg

Vanaf 20 april tot zomer 2021 werkzaamheden op de Olympiaweg vanaf de Smeetslandseweg richting het Stadionviaduct.
Vanaf 20 april start de gemeente met de herinrichting van de Olympiaweg. De werkzaamheden duren tot de zomer van 2021. Het gaat om het stuk tussen het Stadionviaduct tot aan de rotonde Smeetslandseweg.


Er zal worden begonnen op de rijbaan aan de kant van het spoor. Als dat stuk klaar is, volgt de rijbaan aan de kant van de sportvelden. Er wordt in fases gewerkt en het verkeer kan voorlopig alleen vanaf de rotonde Smeetslandseweg richting het Stadionviaduct.

Wat betekent dat voor u als automobilist?
In overleg met de hulpdiensten is besloten om tijdens het hele project het verkeer alleen vanaf de Smeetslandseweg richting het Stadionviaduct te laten rijden. Uiteraard blijven de sportcampus en sportvelden wel bereikbaar tijdens de werkzaamheden. Er komen omleidingsborden.

Wat wordt er gedaan?

  • De Olympiaweg wordt vanaf het Stadionviaduct tot de rotonde met de Smeetslandseweg opnieuw ingericht. De gemeente vervangt het riool en Evides Waterbedrijf werkt tegelijk aan de waterleiding. Zo hoeft de weg maar één keer afgesloten te worden.
  • Aan de kant van het spoor wordt een fietspad aangelegd en komt parkeerplek voor bussen.
  • Aan de kant van de sportvelden worden het fiets- en voetpad ook vernieuwd. Zo nodig wordt ook de verlichting vervangen

Fases

  • Fase 1: Werk aan de rijbaan aan de spoorzijde en aanleg busparkeerplaatsen en fietspad
  • Fase 2: Vernieuwd fiets- en voetpad aan de kant van de sportvelden
  • Fase 3: Werk aan de rijbaan aan de kant van de sportvelden

Gebiedsontwikkeling
Het hele gebied rondom het feyenoord stadion gaat veranderen. De herinrichting van de Olympiaweg is hier ook een onderdeel van. Meer informatie: www.stadionpark-rotterdam.nl

Meer informatie en contact
Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met directievoerder Wim Leenheer (w.leenheer@rotterdam.nl of 010 4898599).

Chat openen