Van 10 februari tot en met 17 juli werkzaamheden tram Reyerdijk

werkzaamheden tram Reyerdijk
Na jaren van intensief gebruik is de trambaan aan de Reyerdijk aan vervanging toe. Daarom vernieuwt de RET de trambaan tussen 10 februari tot en met 17 juli.


Waar wordt er gewerkt en wat gebeurt er precies?

  • De werkzaamheden vinden plaats op de Reyerdijk, vanaf Nieuwenoord tot net na de Huniadijk.
  • De trambaan wordt opgehoogd en de sporen worden vernieuwd
  • De tramhalte en trottoirs langs de trambaan worden opgehoogd
  • De bovenleiding, zowel de kabels als een groot deel van de masten, worden vervangen.
  • Om toekomstige hinder voor de omgeving te beperken vinden er gelijktijdig werkzaamheden plaats aan de waterleiding, riool en stadsverwarming, op de plekken waar deze de trambaan kruisen.

Wat betekent dit voor omwonenden?
Het vernieuwen van de trambaan, evenals het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluidshinder veroorzaken. Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 19.00 uur. Indien nodig vinden er ook op zaterdag werkzaamheden plaats. Nachtelijke werkzaamheden zijn niet uit te sluiten, maar worden tot een minimum beperkt.

Verkeer
Ter hoogte van de werkzaamheden vervalt lokaal een gedeelte van de parkeerplaatsen.
De werkzaamheden kruisen de Nieuwenoord, Bredenoord, Emelissedijk en de Huniadijk. Om de bereikbaarheid in het gebied te borgen, worden deze zijstraten één voor één tijdelijk afgesloten voor verkeer. Verkeer krijgt hierdoor lokaal te maken met omleidingen. De Reyerdijk blijft open voor verkeer tijdens de werkzaamheden. Verkeer krijgt lokaal en gefaseerd te maken met wegversmallingen en waar nodig een verkeersregelinstallatie.

Wat betekenen de werkzaamheden voor reizigers?
Van maandag 10 februari t/m vrijdag 12 juni rijdt tramlijn 2 vanuit Charlois niet verder dan halte Kreekhuizenlaan (het huidige eindpunt van tramlijn 20). Hierdoor vervallen tramhaltes Kreekhuizenlaan, Kerstendijk en Bredenoord richting Keizerswaard. Tramhaltes Keizerswaard, Grote Hagen, Bredenoord en Kerstendijk vervallen richting Charlois.

• Van zaterdag 13 juni t/m vrijdag 17 juli vinden er ook werkzaamheden plaats op het Kreekhuizenplein en het Breeplein. Tramlijn 2 neemt een gedeelte van de route over van tramlijn 20 tussen Vuurplaat en Rotterdam Centraal, door vanaf de Putsebocht door te rijden via de Vuurplaat naar Rotterdam Centraal. Vanaf tramhalte Beijerlandselaan tot aan de Kreekhuizenlaan vervallen de haltes op tramlijn 20 en tussen de Putsebocht en Keizerswaard vervallen de haltes van tramlijn 2.
• Ook na 17 juli vinden er diverse werkzaamheden plaats op de route van tramlijnen 2 en 20.
• Van 2 juni t/m 3 juli rijdt buslijn 76 tussen Lombardijen en Keizerswaard een gewijzigde route. Buslijn 76 rijdt via de IJsselmondse Randweg – Appeldijk – Molgersdijk naar de Keizerswaard.

Houd rekening met gewijzigde routes, langere reistijd en aangepaste vertrektijden. Plan je reis vooraf op ret.nl of maak gebruik van de RET Real Time App.

Bron: RET.nl

Chat openen