Univé en VVN zetten waarschuwingspoppen in op eerste schooldag

Foto: Communicatie.blog.nl

Univé en Veilig Verkeer Nederland (VVN) partners op het gebied van verkeersveiligheid van kinderen in Nederland starten samen de campagne ‘de scholen zijn weer begonnen’.

De partners maken daarbij gebruik van Victor Veilig, een waarschuwingspop die automobilisten attent maakt op de aanwezigheid van kinderen. Ieder jaar vallen onder kinderen die op weg zijn van en naar school 35 doden en meer dan 600 gewonden. De eerste ‘Victor Veilig’ poppen worden komende maandag op de eerste schooldag geplaatst bij een druk kruispunt in Doetinchem. De komende weken zullen op verschillende plaatsen in het land Victor Veilig poppen op drukke en gevaarlijke kruispunten opduiken.

Victor Veilig is een opvallende kunststof pop van ongeveer 80 centimeter hoog met een vlaggetje in zijn hand. Kinderen kunnen Victor makkelijk meenemen en bij hun speelgebied aan de weg zetten. Ook peuterspeelzalen, buitenschoolse opvang en basisscholen kunnen Victor Veilig bij de ingang plaatsen. Zo worden automobilisten gewaarschuwd dat er spelende of schoolgaande kinderen in de buurt zijn. Het idee voor Victor Veilig komt oorspronkelijk uit Amerika en wordt nu in verschillende landen in Europa ingezet. Het is voor het eerst dat Victor wordt ingezet tijdens de campagne ‘de scholen zijn weer begonnen’.

Less verder op ANP Pers Support

Chat openen