Uitgebreid onderzoek naar daders woningoverval Spuikreek

Vele politiewagens zetten direct de wijde omgeving af. Foto: IJsselmondeNieuws.nl

De politie is met man en macht op zoek naar de daders van een overval aan de Spuikreek. De 68-jarige bewoner werd bedreigd met steekwapens en moest onder bedreiging persoonlijke bezittingen afgeven.

De overvallers droegen bivakmutsen en hadden messen en bijlen bij zich toen ze de 68-jarige bewoner aan de Spuikreek overmeesterden. Ze hebben hem vastgetaped en gingen er vandoor met zijn pinpas en pincode.Een klopjacht door de politie leverde niets op. Volgens getuigen gaat het om vier jongens tussen 14 en 18 jaar.

Het slachtoffer kon zichzelf bevrijden en alarmeerde de politie. Vele politiewagens zetten direct de wijde omgeving af. Op vele plekken werd uitgekeken naar de daders. Een politiehelikopter met warmtebeeldcamera werd ook ingezet. De overval werd gepleegd toen er op een andere plek in IJsselmonde een informatiebijeenkomst met burgemeester Aboutaleb aan de gang was over veiligheidsmaatregelen om overvallen en babbeltrucs te vermijden.

Via burgernet werden bewoners gevraagd uit te kijken naar de daders. Ook vroeg de politie de bewoners hun buitenverlichting aan te doen.

Ondanks alle inspanningen werden de daders niet aangehouden. De politie gaat echter door met het onderzoek en is vastberaden de overvallers aan te houden.

Het Regionaal Team Overvallen stelt een nader onderzoek in. Weet u wie de daders, vermoedelijk jongeren, zijn? Of heeft u rond half acht vier personen weg zien rennen vanaf de Spuikreek? Neemt u dan aub contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Zie ook: www.politiepersberichten.nl

Chat openen