Twintig jaar cel geëist tegen verdachte van dubbele moord Bovenstraat

Twintig jaar cel geëist tegen verdachte van dubbele moord Bovenstraat
Woensdagochtend werd voor het gerechtshof in Den Haag twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen de 31-jarige Albaniër Herald R. Hij was in 2015 betrokken bij een dubbele moord in Rotterdam-IJsselmonde.

Het was ‘een ordinaire ripdeal’ die gruwelijk uit de hand liep, aldus het Openbaar Ministerie (OM). Herald R. wordt door de aanklager verantwoordelijk gehouden voor de moord op de Albanese broers Glevi (26) en Florenc Tola (30).


De mannen zaten met Herald R. in het pand aan de Bovenstraat te onderhandelen over zes kilo cocaïne. Een vriend van de broers kwam langs waarna plotseling een vuurgevecht ontstond. Er volgde een ware kogelregen. De twee broers waren op slag dood, volgens het OM het werk van Herald R.

R. Raakte zelf ook gewond, hij werd niet veel later door de politie aangehouden aan de Kasteelweg. In 2016 sprak de rechtbank R. vrij van de dubbele moord, maar kreeg wel vier jaar celstraf voor de zes kilo cocaïne en verboden wapenbezit. Deze straf heeft hij inmiddels uitgezeten.

Het OM ging na de vrijspraak van de dubbele moord direct in hoger beroep. De uitkomsten van een grootschalig forensisch onderzoek tonen volgens het OM aan dat R. wel degelijk de dubbele moord op zijn geweten heeft.

Het hof doet 7 juli uitspraak.

Chat openen