Tweede IBD-dag in het Maasstad Ziekenhuis

Op zaterdag 22 september 2012 wordt in het Maasstad Ziekenhuis voor het tweede achtereenvolgende jaar een IBD-dag georganiseerd voor mensen met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Ook hun familieleden zijn van harte welkom om deze dag bij te wonen.

IBD staat voor Inflammatory Bowel Disease, de Engelse verzamelnaam voor Crohn en colitis ulcerosa. De tweede IBD-dag draagt de titel ‘Crohn en colitis ulcerosa: aan de slag met de praktijk van alledag’. De sprekers is gevraagd zoveel mogelijk praktische onderwerpen voor het voetlicht te brengen.

Belangstellenden kunnen al bij hun online aanmelding een vraag stellen die vervolgens tijdens de bijeenkomst aan de orde wordt gesteld. Na elke lezing worden tips en trucs meegegeven. Uiteraard kunnen ook vanuit de zaal vragen worden gesteld. Bovenal bieden de IBD-dagen een uitgelezen mogelijkheid om met mensen in contact te komen die ook te maken hebben met deze ziekte.

De IBD-dag vindt plaats in het Maasstadzaal van het Maasstad Ziekenhuis, Maasstadweg 21, 3079 DZ in Rotterdam. De dag begint om 09.30 uur met koffie en thee. Sprekers zijn onder meer MDL-arts dr. S. Ganesh en kindergastro-enteroloog dr. M. Groeneweg. Internist-endocrinoloog dr. L. Schelfhout spreekt over vermoeidheid en MDL-arts dr. E. Colpaert vertelt over de gevolgen van roken voor IBD.

U kunt zich inschrijven via de volgende link:
https://vragenlijst.dezorgvraag.nl/maasstad

Chat openen