Twee winnaars ‘Beste armoedebestrijders’ in IJsselmonde

Twee winnaars 'Beste armoedebestrijders' in IJsselmonde
De prijs voor beste armoedebestrijders in IJsselmonde gaat in 2017 naar twee initiatieven, dat zijn ‘De Wensboom’ en naar ‘MAIT’.

Er zijn eervolle vermeldingen voor voedselbank Isaak en de Schittering, de Kledingbank Rotterdam Zuid en de kinderactiviteiten van Fun for Everyone.


De PvdA en GroenLinks reiken in IJsselmonde jaarlijks een prijs uit voor het beste initiatief op het gebied van armoedebestrijding. Deze prijs zal op woensdag 20 december om 15.00 uur in Het Huis van De Wijk ‘De Dijk’ aan de Susannadijk 153 uitgereikt worden door Judith Bokhove en Co Engberts (foto), gemeenteraadsleden in Rotterdam.

Harm de Oude (PvdA-GroenLinks): “We zien de armoede alleen maar toenemen in het gebied. Instrumenten die de deelgemeente vroeger had zijn er niet meer. Ook stedelijk is er steeds minder aandacht voor armoedebestrijding.

Door deze prijs uit te reiken willen we onze waardering laten zien voor de bestrijding van armoede. Verder willen we hiermee de aandacht vestigen op wat volgens ons een van de belangrijke problemen in het gebied is.

Chat openen