Twee personen aangehouden voor gijzeling, politie zoekt derde verdachte

Twee personen aangehouden voor gijzeling, politie zoekt derde verdachte
Twee Rotterdammers van 21 en 25 jaar oud zijn dinsdagavond 14 april aangehouden nadat ze een 19 jarige man, onder bedreiging van een vuurwapen, in gijzeling hadden genomen.


Dinsdagavond rond 18.30 uur verliet het slachtoffer zijn woning. Op de kruising van de Voltairestraat met de Molièreweg in Lombardijen stond een witte Toyota Aygo. Vanuit de auto werd het slachtoffer aangeroepen. Hij dacht dat de inzittenden hulp nodig hadden en stapte op de auto af.

Bij de auto werd hij met een vuurwapen bedreigd en moest in de auto plaatsnemen. Bij een pinautomaat aan de Kerstendijk moest het slachtoffer verschillende keren geld pinnen. Op een onbewaakt moment, rond 21.45, kon hij bij het pinautomaat ontsnappen en de politie waarschuwen.

Agenten hielden korte tijd later de witte Aygo met de twee verdachten aan op de Adriaan Volkerlaan. Zij worden morgen voorgeleid voor de rechter-commissaris. De derde verdachte is nog zoek, evenals het wapen.

Heeft u iets gezien?
De derde verdachte betreft een man met een donkere huidskleur. Hij sprak regelmatig in het Papiaments. Ongeveer 22 jaar oud, 1.87 meter lang en droeg een baseball pet op zijn hoofd. Op de voorzijde van zijn pet zaten witte tekens. Hij droeg een zwart/grijze Parajumper jas, een zwarte trainingsbroek die strak om zijn benen zat.

Heeft u informatie of kent u de verdachte, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen 0800-9000.