Twee omwonenden houden festivals in Zuiderpark tegen

Twee omwonenden houden festivals in Zuiderpark tegen
De Raad van State heeft de bezwaren van twee omwonenden gegrond verklaart en vernietigt het besluit van de gemeente om het Zuiderpark aan te wijzen als evenemententerrein.


Op zaterdag 14 september zou in het Zuiderpark ‘Baroeg Open Air‘ worden gehouden. Het is nog niet duidelijk of dit festival doorgaat. Medewerkers van Baroeg zijn druk in de weer met de gemeente Rotterdam, er is namelijk al een evenementenvergunning voor dit grootse evenement afgegeven.

Baroeg is er elk jaar ongelooflijk veel tijd aan kwijt om dit evenement te organiseren. Het zou wel heel zuur zijn als de evenementenvergunning wordt ingetrokken omdat slechts twee omwonenden bezwaren hebben waar maar liefst 10.000 muziekliefhebbers op afkomen.

Baroeg: “Wij hebben kennis genomen van de uitspraak van de rechter die evenementen in het Zuiderpark verbiedt. De evenementenvergunning voor Baroeg Open Air 2019 is echter al binnen. Het is op dit moment nog niet duidelijk of het festival door kan gaan. Wij wachten op de verdere ontwikkelingen.”

Ook Crazy Sexy Cool Halloween festival zou op 26 oktober plaatsvinden in het Zuiderpark.

Chat openen