Twee maal zilver voor Judo Kata Teams JV Hashi uit IJsselmonde

Op 12 februari hebben twee koppels van JV Hashi zilver behaald op het NK Kata in Gilze. Edwin Bruinaars, en Wim Hompus behaalde zilver in het onderdeel Kime-No-Kata. Het Kata-team van Angelique Wolters, en Wendy Kommings behaalde eveneens een zilveren plak in het Ju-No-Kata.

Edwin Bruinaars, Wim Hompus, Angelique Wolters en Wendy Kommings. Foto: Ruud Spruit

Wendy Kommings is eigenlijk een judoka van sportschool de Bijl uit Spijkenisse, en vormt sinds kort een Kata koppel met Angelique Wolters. Zij werd al eerder twee maal kampioen van Nederland, en de beide heren deden dit al drie keer achtereenvolgend op rij. Toch zagen zij vorig jaar de concurrenten naderen in punten, want het verschil was toen ook al niet erg groot.

Ondanks dat de heren de titel niet voor de vierde maal konden prolongeren weten ze wat hun te doen staat, maar uiteindelijk gaat het soms maar om een miniem verschil van punten welke ook wel eens in hun voordeel kan uitvallen. Het Kata onderdeel in het judo is nu eenmaal een jurering sport. Ondanks dat het damesteam een andere samenstelling kende tijdens het NK was de tweede plaats misschien toch wel verassend na anderhalve maand van training. Dat belooft nog veel in de toekomst. Alle vier de judoka’s zijn ook lid van het kernteam Kata voor Nederland.

Lees er alles over op www.hashi.nl

Chat openen