Toekomst Stadstoezicht ter discussie

Beeldbepalend voor Stadstoezicht. Foto: IJsselmondenieuws.nl

D66-fractievoorzitter Salima Belhaj wil van het college een uitgebreide visie op de toekomst van Stadstoezicht. Zij diende daartoe afgelopen donderdag een motie in die door een meerderheid van de raad werd gesteund.

Het bespreken van de toekomst van Stadstoezicht volgt na een kritisch rapport van de Rotterdamse Rekenkamer die uitgebreid onderzoek deed naar het functioneren van Stadstoezicht.

“D66 Rotterdam wil van het college een uitgebreide visie op de toekomst van Stadstoezicht. We willen dat alle scenario’s onderzocht worden, zelfs de mogelijkheid van het onderbrengen van het huidige Stadstoezicht bij de politie. Wat onze fractie betreft wordt dat laatste werkelijkheid, hoewel we ook andere oplossingen niet uitsluiten”, aldus Salima Belhaj.

Stadstoezicht
Stadstoezicht bestaat 11 jaar en begon als werkgelegenheidsproject. Inmiddels is de dienst flink uitgedijd, met zo’n 1300 werknemers, en zijn de handhavingstaken fors uitgebreid met de komst van de Bijzondere Opsporingsambtenaar (BOA).

De Rekenkamer concludeerde onder meer dat de communicatieve vaardigheden van de meeste stadswachten onvoldoende zijn en dat stadswachten mede worden beoordeeld op het aantal bonnen dat zij schrijven. Ook fungeren zij niet genoeg als ‘oren en ogen’ in de wijk en werken ze slecht samen met de politie.

Lees verder op Dichtbij.nl

Chat openen