Tieners in Lombardijen opgepakt na bedreiging met machete

Tieners in Lombardijen opgepakt na bedreigen met machete

Foto: Politie.nl


Een bewoner van een flat aan Ogierssingel in Lombardijen is zondag bedreigd met een machete nadat hij de veroorzakers van overlast wilde wegsturen. De politie heeft drie jongens aangehouden.

Met een mannetje of tien stonden ze op de galerij bij de man. Die sprak hen aan en verzocht hen weg te gaan. Een deel gaf daar inderdaad gehoor aan, maar een aantal bleef staan. Ondanks herhaaldelijk verzoek van de bewoner. Toen de man tot slot iets steviger van toon zijn verzoek herhaalde, trok één van de jongens een grote machete (kapmes) uit zijn broekspijp. Op dat moment zagen de jongens dat een buurman het geheel stond te filmen. De jongens kozen hierdoor eieren voor hun geld en gingen er vandoor.


De bedreigde man belde de politie. Inmiddels werd ook de gefilmde beelden gedeeld met de politie, agenten herkenden de jongens op het filmpje. Toen de agenten over wilden gaan tot aanhouding van de 13 en 15-jarige jongens gingen zij in verzet. Eén van de agenten raakte hierbij licht gewond.

Een derde jongen, degene die op het filmpje het mes vast heeft, werd door de agenten op de beelden herkend en is later thuis aangehouden. Het gaat om een 14-jarige Rotterdammer.

De 14-jarige was bij zijn aanhouding niet meer in het bezit van het kapmes. Agenten hebben naar het mes gezocht, waaronder in de sloot aan de Catullusweg, maar het mes nog niet gevonden.

Bron: Politie