Tien procent geplante adoptiebomen op het Levenspad is dood

Tien procent geplante adoptiebomen op het Levenspad is dood
Uit een recente inventarisatie van de adoptiebomen op het Levenspad, tussen Charlois en Lombardijen is tien procent dood. Dit valt te lezen op de Facebook pagina ‘Vrienden van het Levenspad‘.

Van de circa 450 knotwilgen zijn 45 boompjes helaas dood. In sommige gevallen zijn de adoptiebomen beschadigd of zelfs in zijn geheel verdwenen. De organisatie van Vrienden van het Levenspad heeft inmiddels Stadsbeheer Rotterdam hiervan op de hoogte gesteld.


Gedenkplek
“Voor velen is het Levenspad dé plek waar mensen naartoe gaan om even stil te staan bij een beeld uit het verleden en te denken aan een geliefde die niet langer onder ons is. Uit gesprekken is gebleken dat zij hun boom ook echt zien als een gedenkplek, vaak het enige nog tastbare bewijs van het bestaan van hun overleden geliefde”, valt te lezen op de website.

De vereniging heeft met de gemeente Rotterdam afspraken gemaakt. Het beheer van de knotwilgen valt onder Stadsbeheer, zij zullen in het plantseizoen (tussen oktober en maart) dode en beschadigde of verdwenen adoptiebomen vervangen.

Chat openen