Sven de Langen nieuwe dagelijks bestuurder CDA-fractie IJsselmonde

De CDA-deelraadsfractie in IJsselmonde draagt Sven de Langen voor als nieuw lid van het dagelijks bestuur van de deelgemeente IJsselmonde namens het CDA. IJsselmonde wordt bestuurd door een coalitie van Leefbaar Rotterdam, VVD, CDA en ChristenUnie-SGP.

Sven volgt Bram van Hemmen op die eind november wordt benoemd als burgemeester van Sliedrecht.

Sven (25) is afgestudeerd fysiotherapeut en heeft zijn bachelor bestuurskunde afgerond aan de Erasmus universiteit. Momenteel is hij actief als fractievoorzitter van de CDA-fractie in IJsselmonde. Collega Fredy Bal: “Gezien de ervaring met het IJsselmondse bestuur die Sven als fractievoorzitter al heeft opgedaan is hij echt de juiste man op de nieuwe plek.”

Wubbo Tempel, fractievoorzitter van de gemeenteraadsfractie van het CDA aan de Coolsingel, voegt toe: “Fantastisch dat het CDA in Rotterdam jong talent als Sven een kans kan geven. De jongste CDA-afdeling van het land bulkt gelukkig van het talent. Een vertrek als dat van Bram van Hemmen stelt ons dus geheel niet voor problemen.”

Sven zelf ziet zijn voordracht als een mooie stap met veel uitdagingen om IJsselmonde in een tijd van forse bezuinigingen te vernieuwen en verder vooruit te helpen.


Chat openen