Stichting Met zuid! Start estafette voor voedselbank

Op maandag 9 juli aanstaande geeft dagelijks bestuurder Bram van Hemmen om 13.00 uur het startsein aan een estafette voor de voedselbank georganiseerd door de Stichting Met Zuid! Dit gebeurt in de hal van de deelgemeentesecretarie aan de Herenwaard 23.

De Stichting Met zuid! Neemt met de estafette het stokje van RTV Rijnmond over en start met de inzamelingsactie ‘Blik met ZUID’. Met deze actie roept de stichting iedereen in IJsselmonde op om cosmetica (tandpasta, shampoo en dergelijke), blikjes en andere lang houdbare etenswaren te doneren. Daartoe staat in de hal van de deelgemeentesecretarie een kraam waar mensen deze spullen kunnen doneren. De Voedselbank heeft deze hulp hard nodig.

De aanhoudende financiële crisis leidt er namelijk toe dat steeds meer mensen bij hen aankloppen, terwijl het voor de Voedselbank juist moeilijker wordt om aan producten te komen. De Voedselbank is een belangrijk particulier initiatief dat de Stichting Met Zuid! een warm hart toedraagt. De stichting roept daarom bedrijven en instellingen in IJsselmonde op om aan deze actie mee te doen. Inmiddels maken vele gezinnen gebruik van de voedselbank in IJsselmonde.

De blikjesactie wordt een langdurige actie in IJsselmonde waaraan verschillende instanties en bedrijven deelnemen. Elke week neemt een van die deelnemers de actie over. Zo zal Stichting Met Zuid! het stokje na 1 week overnemen van de deelgemeente IJsselmonde en zorg dragen voor verdere acties bij supermarkten,scholen en instellingen.

Extra inkopen
De meeste mensen hebben in hun voorraadkast wel houdbare etenswaren staan die ze kunnen missen. Maar extra inkopen en dan doneren kan natuurlijk ook. Van 9 tot en met 13 juli staat hiervoor de stand voor de blikjesestafette in de hal van de deelgemeentesecretarie aan de Herenwaard 23. Wie voedingsmiddelen wil afgeven kan dit hier doen van maandag 9 juli tot en met vrijdag 13 juli in de stand die dagelijks door vrijwilligers wordt beheerd van 9.00 tot 15.00 uur.

Zijn er mensen die als vrijwilliger de kraam willen bemensen, dan zijn die van harte welkom! Zij kunnen zich melden bij Jakob Meinardi via jakob@vtvrotterdam.nl of telefonisch via 06-48291214.

Chat openen