Steeds minder mensen maken gebruik van openbaar vervoer

Nog maar kwart aantal reizigers gebruikt openbaar vervoer
De afgelopen dagen maken steeds minder mensen gebruik van het openbaar vervoer. Inmiddels gaat het nog maar om een kwart aantal reizigers dat gebruik maakt van bus, tram of metro.


De RET schaalt daarom de dienstregeling vanaf maandag 23 maart verder af. Onderstaande maatregelen gelden in elk geval tot en met zondag 5 april.

Bus
Alle lijnen rijden doordeweeks en op zaterdag van 6.00 uur tot 0.30 uur elke 20 of 30 minuten. Kleinere busjes rijden niet meer, dat geldt ook voor STOPenGO (buslijn 526, 557 en 574).

Tram
Alle lijnen rijden alle dagen van de week van 6.00 uur tot 24.00 uur elke 20 minuten. Op de trajecten Laan op Zuid-Rotterdam Centraal en Bachplein-De Esch ontstaat hierdoor een frequentie van elke 10 minuten. Tramlijn 20 rijdt niet.

Metro
De lijnen B, C, D en E rijden doordeweeks en op zaterdag van 6.00 uur tot 24.00 uur elk kwartier, aangevuld met een pendel op de A-lijn tussen Graskruid en Binnenhof. Die rijdt ook elke 15 minuten en sluit aan. Op het deel waar de lijnen samenlopen (Rotterdam Centraal-Slinge en Schiedam Centrum-Capelsebrug) zorgt dit voor een frequentie van elke 7,5 minuten. Metrovoertuigen blijven op maximale lengte, zodat reizigers afstand kunnen houden.

Kijk voor je gaat reizen voor actuele vertrektijden in de RET Real Time App of plan je reis met de RET Reisplanner.