Steeds meer woninginbraken in Rotterdam Lombardijen

stijging inbraken in Rotterdam Lombardijen
Rotterdam Lombardijen is steeds meer in trek bij inbrekers. Het aantal woninginbraken is gestegen van 39 tot eind juni 2018 naar 62 tot eind juni van dit jaar. Ook het aantal inbraken in voertuigen nam flink toe.


Tevens nam het aantal geweldsdelicten en vernielingen ook nog eens toe. Dat blijkt uit cijfers van de gemeente Rotterdam. Lombardijen is sinds begin 2018 aangewezen als een hotspot van High Impact Crimes (HIC).

Lombardijen kenmerkt zich door een multiculturele samenleving en er is weinig sociale samenhang tussen de bewoners. Daders en slachtoffers van inbraken komen soms uit hetzelfde gebied.

Gemeente zetten zich extra in om het aantal inbraken een halt toe te roepen. De gemeente werkt hierin samen met verschillende partijen in de wijk, zoals woningcorporatie Havensteder, de politie, preventieteams en Buurt bestuurt.

In de Dantestraat en omgeving zijn, bij wijze van proef, ‘slimme lantaarnpalen‘ geplaatst. Deze palen worden de komende weken uitgerust met sensoren die geluiden kunnen opvangen en vreemd gedrag herkennen. Als de sensoren iets oppikken wat niet pluis lijkt, kunnen ze alarm slaan.