Stadswinkel Alexander keurt pasfoto af, IJsselmonde keurt pasfoto goed

stadswinkel IJsselmonde
Een 70-jarige vrouw was erg verbaast toen haar pasfoto voor een paspoort bij stadswinkel Alexander werd afgekeurd. Niet veel eerder werd diezelfde pasfoto namelijk goedgekeurd voor haar rijbewijs.


De vrouw vroeg om uitleg, maar kreeg deze niet. Ook haar zoon kwam om opheldering vragen, maar die zou erbij gescholden hebben. Beiden zijn toen door de beveiliging uit de Stadswinkel gezet.

Omdat een paspoort aanvragen niet wijkgebonden is, deed de vrouw opnieuw een aanvraag. Deze keer bij de stadswinkel IJsselmonde aan de Herenwaard. Daar werd de pasfoto wel goedgekeurd.

De vrouw diende een klacht in bij de gemeente Rotterdam, maar de klacht werd niet gegrond verklaard. Volgens de gemeente zou de vrouw bij stadswinkel Alexander andere pasfoto’s hebben overhandigd en haar zoon zou daar hebben gescholden.

De vrouw liet het er niet bij zitten en stapte naar de Ombudsman. Die kwam tot de conclusie dat de baliemedewerker de leidinggevende had moeten verwittigen en uitleg had moeten geven. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat de zoon niet zou hebben gescholden.

De leidinggevende van stadswinkel Alexander heeft de vrouw en zoon persoonlijk gesproken en excuses aangeboden voor het niet volgen van de procedure. Ook de baliemedewerker heeft niet correct gehandeld. De vrouw is tevreden met de afhandeling en laat het hierbij.

Chat openen