Stadsinitiatief gooit e-mail adressen op straat

Het veelbesproken stadsinitiatief is zeer onzorgvuldig te werk gegaan met het versturen van een uitnodiging om met wethouder Louwes op 12 april in gesprek te gaan.

Iedereen die een reactie of nieuw initatief heeft verzonden naar stadsinitiatief@rotterdam.nl werd automatisch opgenomen in een adressenbestand. Op zich geen probleem, maar de uitnodigingen voor 12 april zijn wel heel slordig verstuurd. In plaats van alle adressen in BCC te zetten (overige e-mailadressen zijn dan niet zichtbaar), zijn ze in CC gezet zodat iedereen ongevraagd een hele lijst met e-mailadressen toegestuurd kreeg.

De reacties liegen er niet om. Zo is er al een klacht bij de Ombudsman ingediend, en zijn er ook veel reacties binnengekomen wat men van het stadsinitiatief vind. Daniél en Nicole schrijven: Als ik zo’n grapje zou uithalen op mijn werk door geen BCC te gebruiken kon ik een ander baantje gaan zoeken.

Paula Oosterdijk doet er een schepje bovenop:
Ik ben tegen dit stadsinitiatief, reden is dat de gemeente Rotterdam miljoenen moet bezuinigen, als je dan bedenkt dat slechts 7,8 % van de 100% opgeroepen burgers hun stem hebben uitgebracht, dan betekend dit voor mij dat ruim 92% geen behoefte heeft aan dit geldverslindende project, ik roep jullie daarom ook op (als je tegen dit project bent) om juist wel te gaan! Ik ga in ieder geval wel !!

Ondertussen stromen de boze mailtjes binnen via het contactformulier van deze website. Enkele gedupeerden willen stappen ondernemen tegen het stadsinitiatief, maar er komen vooral boze reacties over het nut ervan.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Chat openen