Speeltuinen in IJsselmonde zullen open blijven

De IJsselmondse speeltuinen moeten ook in de toekomst veilige plekken voor kinderen zijn. De buurt moet daarom, net als vroeger het geval was, weer meer betrokken zijn, aldus portefeuillehouder Bram van Hemmen (CDA).

Hij betreurt het dat er door geruchten zoveel onrust over de speeltuinen is ontstaan. “Ik heb positieve gesprekken gevoerd met de besturen van de speeltuinverenigingen met als resultaat goede afspraken,” zegt hij. “Dus blijven de speeltuinen open, niet alleen deze zomer, maar ook daarna.” De PvdA had tijdens de laatste deelraadsvergadering een amendement willen indienen, maar heeft dit niet gedaan. Voorzitter At Polhuis: “De toezeggingen die Van Hemmen deed waren voor ons uiteindelijk voldoende.” “De goedkoopste oplossing zou zijn van de speeltuinen openbare plekken te maken,” zegt de portefeuillehouder. “Maar dat is voor het dagelijks bestuur geen optie.

Net als ouders en andere burgers vinden we dat kinderen recht hebben op een veilige speelomgeving, met hekken en toezicht.” Door bezuinigingen, hogere kosten en vooral het verdwijnen van ID-banen, is er weer een grote rol weggelegd voor buurtbewoners. “De afgelopen 15 jaar is men gewend geraakt dat speeltuinen vooral draaide op betaalde krachten. Dat het ook anders kan, wordt nu al bewezen door de betrokkenheid van vrijwilligers en ouders bij bijvoorbeeld de speeltuinen Pascal en Varkenoord,” zegt Van Hemmen. Bouwspeeltuin Maeterlinck is een uitzondering.


Chat openen