Speciale polikliniek voor comadrinkers Maasstad ziekenhuis

Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam opent een speciale polikliniek voor comadrinkers. Per maand komen vier tot vijf jongeren binnen met alcoholvergiftiging bij het Maasstad. Gemiddeld zijn de slachtoffers 14 tot 16 jaar.
Vandaag, 24 december komt het Maasstad Ziekenhuis als eerste Rotterdamse ziekenhuis met een alcoholpoli voor jongeren. Jongeren die zichzelf in coma hebben gedronken, moeten intensief begeleid worden om herhaling of verdere verslavingsproblemen te voorkomen. Met de start van een alcoholpoli krijgt het kind en de ouders begeleiding van meerdere specialisten. Op deze manier hoopt het Maasstad Ziekenhuis dat een alcoholvergiftiging bij jongeren onder de 18 jaar zich beperkt tot een eenmalig incident.

Wat gebeurt er nu als jongeren teveel hebben gedronken?
In een ziekenhuis zonder alcoholpoli worden jongeren vaak, na een behandeling op de Eerste Hulp en het uitslapen van de roes op de kinderafdeling, de volgende dag ontslagen. Terwijl na succesvolle pilots van alcoholpoli’s in Delft, Eindhoven, Hoorn, Leeuwarden en Veldhoven is gebleken dat intensieve nazorg effectief is om verslaving of andere sociale problemen te voorkomen.

Lees verder op

Chat openen