SP wil zekerheid dat speeltuinen na 2014 open blijven

De SP-fractie is al geruime tijd in gesprek met de Rotterdamse speeltuinen, om samen te kijken hoe ze ondanks alle bezuinigingen, waar de SP zich jaren tegen heeft verzet, het hoofd boven water kunnen houden.

Daarom wil de SP volgend jaar een budget vrij maken voor toezicht in speeltuinen zodat de speeltuinen op een fatsoenlijke manier open kunnen blijven. Ook stelt de SP voor het gehele speeltuinenbudget per 1 januari 2014 in handen te geven van de gemeente.

Door het wegvallen van de ID medewerkers in speeltuinen zijn de meeste toezichthouders in de speeltuinen verdwenen. Vrijwilligers doen hun best maar worden steeds schaarser en speeltuinen kunnen zich geen betaalde kracht veroorloven.

Daarnaast wil de het SP het jaarbudget voor speeltuinen stedelijk maken, gezien de deelgemeenten vanaf de komende gemeenteraadsverkiezingen niet meer bestaan. Strörmann: “Een aanzet tot een gemeentelijk speeltuinenbeleid door het college is al in de maak, dus kan dit gewoon worden opgenomen in de plannen.” De SP vindt het veel logischer om het budget en beleid in één hand te hebben, dit biedt meer duidelijkheid en overzicht over de uitgaven. Met deze motie regelt de SP dat per 1 januari 2014 het totale speeltuinenbudget van 3,4 miljoen euro onder de bestuurlijke en financiële verantwoordelijkheid van de gemeente gaat vallen.

Bron: Rotterdam.SP.nl


Chat openen