Snertwandelingen in IJsselmonde

In navolging op de succesvolle snertwandelingen van vorig jaar organiseerde Sport en Recreatie, gemeente Rotterdam, in opdracht van deelgemeente IJsselmonde, ook dit jaar twee wandelingen en wel op maandag 20 en vrijdag 24 februari.

Wandelingen voor 50-plussers door deelgemeente IJsselmonde die afgesloten worden met een kop erwtensoep, ook wel snert genoemd.

Beide wandelingen startten vanaf de Aad van Teylingenhal aan de Akkeroord en de route liep door Groot IJsselmonde en de Beverwaard. Inclusief koffiestop duurden de wandelingen anderhalf uur. Tijdens de wandeling werden bekende maar ook minder bekende stukken van IJsselmonde aangedaan. De wandeling eindigde bij de Aad van Teylingenhal, waar voor iedereen een kop snert of goulashsoep klaar stond.

Met 20 deelnemers op de maandag en op de vrijdag maar liefst 37 waren de snertwandelingen ook dit jaar weer succesvol!

Gedurende het hele jaar organiseert Sportstimulering IJsselmonde, van de dienst Sport en Recreatie, gemeente Rotterdam, een aantal wekelijkse 50+ activiteiten. Waterfitness op de dinsdagmiddag, badminton op vrijdag en op de maandag, woensdag, donderdag en vrijdag een aantal fitgym- activiteiten in o.a. de Aad van Teylingenhal en Trefpunt de Focus.

Als afwisseling op deze activiteiten wordt er in of rond de schoolvakanties vaak een alternatief programma samengesteld waar de Snertwandelingen een mooi voorbeeld van zijn. Alle activiteiten worden door Sport en Recreatie, gemeente Rotterdam georganiseerd in opdracht van deelgemeente IJsselmonde.

Chat openen