Seniorentuinen in IJsselmonde

Bewoners met groene vingers gezocht voor de tuinen in de Educatieve Tuin Pietersdijk

Aardappelen, tomaten of bloemen van eigen tuin. Senioren met groene vingers zijn welkom in deelgemeente IJsselmonde. In de Educatieve Tuin Pietersdijk, die door de dienst Dienst Sport en Recreatie wordt beheerd, is een aantal tuintjes nog vrij voor senioren.

De tuinen zijn er voor de 50-plussers, tijdens het tuinseizoen van april tot eind oktober. De seniorentuintjes hebben een oppervlakte van 35m2. In het seniorentuintje kan er voor eigen gebruik bloemen en groenten milieuvriendelijk geteeld worden. De tuingrond wordt kant en klaar opgeleverd. De grond is geploegd, geëgd en bemest. Daarbij is het tuingereedschap vrij te gebruiken. Zaden en planten komen voor de kosten van de gebruiker.

Kosten
In 2012 bedraagt de jaarlijkse vergoeding € 35,00. Daarnaast is er een borg van € 5,- voor de sleutel van het toegangshek.

Mensen die geinteresseerd zijn in een seniorentuin kunnen contact opnemen met dhr. Raaijmakers van Sport en Recreatie, gemeente Rotterdam via 010-4824915 of mjc.raaijmakers@rotterdam.nl.

Chat openen