Schotse Hooglanders weer op Eiland Van Brienenoord

Het blijft een bijzonder beeld: onder de Van Brienenoordbrug in Rotterdam ligt een prachtig natuurgebied, rijk aan vogels, planten en vlinders. In het door de Stichting Het Zuid-Hollands Landschap beheerde gebied grazen sinds 1 mei weer drie Schotse Hooglanders. Later komt daar nog een moeder met haar kalf bij, is de planning.

De Schotse Hooglanders van Stichting FREE Nature dragen bij aan het beheer van het Eiland van Brienenoord. Ze eten brandnetels en andere ruigtekruiden, zodat de begroeiing op het eiland halfopen blijft. Hier profiteren de vlinders en andere insecten van. De drie volwassen runderen, de dames Banarach, Branwen en Britta, zijn oude bekende van het eiland. Nu de winterperiode voorbij is en er weer volop voedsel te vinden is, worden de dieren weer overgebracht naar het eiland. Het 17 hectare grote gebied is toegankelijk via de brug over het Hoendiep, dit is een zijstraat van de Stadionweg in de Rotterdamse wijk IJsselmonde.

Het gebied is vrij te bezoeken. Honden aangelijnd toegestaan.
Let op!  De dieren die in dit gebied grazen, kunnen onvoorspelbaar reageren. Daarom extra aandacht voor de volgende regels:

  • Houd minimaal 25 meter afstand
  • Doorkruis kuddes niet
  • Laat de dieren met rust
  • Voer en aai de dieren niet
  • Honden aan de lijn


Chat openen