Schietpartij vanuit rijdende auto in de Zenostraat

Op zondagmiddag heeft een schietpartij plaatsgevonden in de Zenostraat in Lombardijen.

Rond 15.25 uur klonken drie schoten die werden gelost uit een donkergrijze Volkswagen ter hoogte van diverse horeca-gelegenheden en spelende kinderen. De kogels waren bedoeld voor een lichtgrijze personenwagen, eveneens een Volkswagen.

Getuigen worden ondervraagd. Onder de drie pionnen liggen de hulzen. Foto: IJsselmondeNieuws.nl - TV-IJsselmonde

Met hoge snelheid reden beide auto’s vanaf de Aristotelesstraat de Zenostraat in. Ter hoogte van de kruising met de Socratesstraat, werd de lichtgrijze auto links van de vluchtheuvel door de achtervolgers ingehaald waarop er vanuit de donkergrijze wagen drie maal werd geschoten. De lichtgrijze auto is toen gekeerd, en verdween de Socratesstraat in. De wagen waar vanuit werd geschoten is op de Molenvliet gekeerd en via de Pythagorasweg gevlucht. Getuigen hebben van die auto het kenteken kunnen noteren. Alle politie-eenheden in de omgeving werden van die informatie voorzien en zij keken uit naar de auto’s. Ook via ANPR werd er naar de auto’s gezocht.

Agenten troffen korte tijd later één van de betrokken auto’s aan in de Scottstraat, nabij de Moliërestraat. Er werden geen personen bij de auto aangetroffen. De auto is voor onderzoek in beslag genomen.

De politie heeft de drie hulzen en een kap van een buitenspiegel gevonden. Een politiehelikopter heeft een tijdje boven het gebied rondgevlogen. Personeel van de Forensische Opsporing heeft de sporen veiliggesteld en zal de zaak verder onderzoeken.

Chat openen