Schapen scheren tijdens Nationaal kinderboerderij weekend

Kom jij op zondag 26 mei ook naar onze kinderboerderij? Dan vieren wij het Nationale kinderboerderijenweekend. Op deze dag is er bij kinderboerderij de Kooi van alles te doen. Naast het scheren van de schapen is er ook aandacht voor voedsel.

Er is elk jaar een ander thema voor het kinderboerderijenweekend. Dit jaar is het thema “Wat eten wij?”. Over voedsel van de dieren, maar ook over onze voeding. Want veel van ons eten wordt op de boerderij geproduceerd. Op de kinderboerderij kun je hier van alles over leren. Niet alleen tijdens je bezoek, maar ook thuis. Want thuis zal je ontdekken dat er in de koelkast en andere kastjes allemaal producten te vinden zijn die van de boerderij afkomen. Eieren komen van de kippen, graan komt van het land en vlees van de koeien en varkens. Zo ontdek je wat de dieren eten, maar ook wat wij eten van de dieren!

Over het Kinderboerderijenweekend
Dit jaar wordt het weekend voor de 20e keer georganiseerd door de vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland. De kinderboerderijen in heel Nederland presenteren zich gezamenlijk, maar ieder op hun eigen manier, aan het publiek.

Kinderboerderij de Kooi in IJsselmonde-Lombardijen doet ook mee aan dit weekend.
Op zondag 26 mei zijn er op de Kooi de volgende extra activiteiten: vanaf 13.00 uur worden de schapen geschoren. De kinderen kunnen daarna met het spinnen van de wol aan de slag.
Daarnaast kan er geknutseld worden.

Verspreid over de boerderij hangt een tentoonstelling over voedsel: kom kijken, ruiken en proeven!
Natuurlijk ga je wel zelf aan de slag om wat lekkers te maken.
Er kan nu al meegedaan worden aan de speciale kleurwedstrijd ter ere van het kinderboerderijenweekend. In de kantine is de kleurplaat al verkrijgbaar, zodat je er thuis mee aan de slag kunt. Maar ook op 26 mei ligt de kleurplaat klaar om gekleurd te worden.

De kleurplaten moeten deze middag uiterlijk om 15.30 uur worden ingeleverd op de boerderij.
Om 16.00 uur is dan gelijk de prijsuitreiking.

Sierstenen slijpen
Stenenslijpvereniging Geode uit Zwijndrecht is deze middag ook aanwezig. Kinderen vanaf 8 jaar, kunnen aan de slag met het slijpen van een siersteen. Hiervoor wordt wel een kleine vergoeding gevraagd, maar de geslepen steen is daarna wel van jou!

De kinderboerderij is geopend tot 16.30 uur. De toegang tot de boerderij en het meedoen aan de meeste activiteiten is gratis.

Meer informatie en een overzicht van de kinderboerderijen die meedoen aan het kinderboerderijenweekend is te vinden op www.kinderboerderijenweekend.nl


Chat openen