Schaatsevenement IJsselmonde groot succes

Op de dag, dat bekend werd dat er helaas geen 16e Elfstedentocht komt, was er toch een prachtig ijsevenement in deelgemeente IJsselmonde. Op woensdagochtend 8 februari bonden de scholen uit Midden-gebied Zuid de schaatsen onder, op de singel achter het marktterrein aan de Susannadijk. In de middag konden alle kinderen uit de wijk vrij schaatsen.


De ochtend werd gestart met de kinderen van de Kubusschool. De kinderen werden verrast met een bezoek van het voltallige dagelijks bestuur van deelgemeente IJsselmonde. Zelfs een aantal bestuurders bond de schaatsen onder om hun schaats- en ijshockey-kunsten te vertonen. Naast het schaatsen konden de kinderen ook genieten van het lekkers dat de koek en zopie tent te bieden had. Mede dankzij de inzet van de dames van de vrouwenstudio aan de Susannadijk werden de kinderen in de watten gelegd met warme chocolademelk..

In de middag was het ook een drukte van belang. In totaal hebben er zo’n 250 kinderen geschaatst. Opvallend om te zien waren kinderen die niet eerder hadden geschaatst en die met gemak wegreden. Een geweldige eerste kennismaking met deze sport.

Deelgemeente IJsselmonde, TOS en Sport en Recreatie, gemeente Rotterdam kijken terug op een geslaagde en zeer gezellige schaatsdag.

Chat openen