Rutte bezoekt Giovanni van Bronckhorst Academy

Foto: Feyenoord.nl

Woensdag 13 juni 2012 brengt minister-president Rutte een bezoek aan de Giovanni van Bronckhorst Academy. In dit leercentrum, dat is gevestigd in voetbalstadion de Kuip, krijgen leerlingen uit het Rotterdamse basisonderwijs les met als doel hun leerachterstand in te lopen.

De minister-president krijgt tijdens het bezoek een korte rondleiding en gaat in gesprek met leerlingen en hun begeleiders.

De Giovanni van Bronckhorst Academy is een project van Feyenoord in samenwerking met de Giovanni van Bronckhorst Foundation, de Gemeente Rotterdam, drie deelgemeeenten, en alle Rotterdamse onderwijsbesturen. Het project is gebaseerd op het concept van Playing for Success dat in 1997 in Engeland is ontwikkeld in samenwerking tussen overheid en sportclubs. In Nederland is het initiatief overgenomen door de KPC-groep. De uitvoeringsorganisatie Playing for Success Nederland heeft inmiddels verschillende centra met een na- en buitenschools programma voor onderpresterende kinderen in de leeftijd van 9-14 jaar.

Sinds april 2011 worden leerlingen van basisscholen uit de deelgemeenten Charlois, Feijenoord en IJsselmonde in staat gesteld hun leerprestaties te verbeteren. Hierbij gaat het vooral om leerachterstand op het gebied van taal en rekenen.

Bron: www.rijksoverheid.nl

Chat openen