Rotterdamwet uitgebreid met screening nieuwe huurders

Rotterdamwet uitgebreid met screening nieuwe huurders
De Rotterdamwet is uitgebreid. De uitbreiding van de wet biedt Rotterdam de extra mogelijkheid overlastgevende of criminele huurders in bepaalde straten te weren.

In 98 straten in Rotterdam is de criminaliteit of woonoverlast zo erg dat het nodig is om (tijdelijk) iets aan de instroom van ongewenste huurders te doen. Het toetsen op basis van gedrag van nieuwe huurders is nu dus mogelijk door politiegegevens op te vragen.


De straten liggen in Feijenoord (21), Charlois (21), Delfshaven (20), Prins Alexander (13), IJsselmonde (14), Hoogvliet (5), Noord (2) en Centrum (2). De uitbreiding van de wet geldt voorlopig tot medio 2022 en kan worden verlengd als door de gemeente kan worden aangetoond dat de nieuwe regel zijn vruchten afwerpt.

In IJsselmonde gaat het om de volgende straten: Chinese Tuin, Groene Tuin, Hackfortdam, Hazendijk, Homerusplein, Leopardistraat, Molièreweg, Oude Watering, Petrarcastraat, Rhijnauwensingel, De Lamartinestraat, La Fontainestraat, Plautusstraat en de Pliniusstraat.

Chat openen